web counter [beasiswa] [OOT] International Conference Of Islamic Economic System - Beasiswa

[beasiswa] [OOT] International Conference Of Islamic Economic System

Jika anda yang sedang mencari informasi [beasiswa] [OOT] International Conference Of Islamic Economic System, maka Beasiswa akan menyampaikan tentang [beasiswa] [OOT] International Conference Of Islamic Economic System seperti dibawah ini:

[beasiswa] [OOT] International Conference Of Islamic Economic System

International Conference Of Islamic Economic System

(ICIES II) STEI Hamfara

Dinar Must Be Back!

UNDANGAN TERBUKA

A. Pendahuluan

Persoalan yang membelenggu kaum muslimin saat ini adalah problematika ekonomi. Penggunaan mata uang yang tidak sesuai syariat di dunia ini sangat berimbas ke dunia Islam. Terlebih lagi saat terjadi krisis financial di Amerika. Kemelut yang terjadi di tempat lain namun berdampak ke dunia Islam. Hal tersebut menggambarkan ketidakmandirian dari sisi keuangan.

Kembalinya dinar-dirham sebagai mata uang yang di akui oleh syariat menjadi pelihan yang kemudian mencuat. Berbagai pro kontra kemudian mengiringi upaya mengembalikan dinar dirham.

Oleh karena itu STEI Hamfara bermaksud menyelenggarakan sebuah rentetan kegiatan pemikiran yang akan mencoba mengurai persoalan finansial di kalangan kaum muslimin tersebut. Akan diselenggrakan dalam empat jenis kegiatan, yaitu konferensi, diskusi intensif, stadium general dan pameran mata uang Islam.

Untuk serangkaian kegiatan tersebut STEI Hamfara akan bekerja sama dengan CISMOR Doshisha University Japan, LEBI UGM, P3EI, PPEI UMY, UIN dan sebagainya. Telah bersedia hadir dalam kegiatan ini beberapa pakar economi international, antara lain Prof Umar Ibrahim Vadillo (Dean of Dallas College, USA), Prof Hasan Kameel (Dean of IIBF, IIUM, Malaysia) dan Prof Hasan Ko Nakata (Doshisha University Japan).

B. Tujuan

1. Memberikan gambaran kepada masyarakat khususnya akademisi tentang persoalan yang ditimbulkan oleh mata uang tidak berstandar logam
  2. Memaparkan argumentasi normatif dan empiris bagi penggunaan mata uang dinar-dirham
  3. Menemukan langkah-langkah konkret bagi implementasi dinar dirham
  4. Mencari solusi bagi persoalan yang timbul akibat diaplikasikannya dinar-dirham

C. Bentuk Acara

Doshisha University Japan

The Affect of Using Non Metal Currencies

Prof Hasan Kameel Meera

Dean of Institute of Islamic Banking and Finance (IIBF), Lecturer at IIUM, Malaysia

Normative and Empiric Argument of Dinar-Dirham

Dwi Condro Triono, M.Ag,

Doctoral Candidate of UKM, Malaysia

Real Path of Implementations of Dinar Dirham

Nik Mahani

Director of Kelantan Golden Trade (KGT), Malaysia

Implementation of dinar dirham

Prof Umar Ibrahim Vadillo,

Dean of Dallas Collage (Cape Town),

G. Pendaftaran:

a. Ruang UBM STEI Hamfara Jl. Gurami 32 Sorosutan, Umbulharjo, Yogyakarta Telp. 0274-6906918

H. Brach Office

Alamat: : Gurami 32 Sorosutan, Umbulharjo, Yogyakarta

Telp. 0274-6906918

Email : icies2_hamfara@yahoo.com

Website : www.steihamfara.ac.id

Moslem people have trapped on economic problem. The using of monetary system in the world, that is unIslamic, influences the Islamic/Moslem countries. One of the example, let us say, is financial crisis that strikes America last year. The effect influences other countries including Moslem countries. The evidences that Moslem countries do not have independence in monetary aspect.

Returning to dinar-dirham as shariah currecies is a solution to the world monetary problems. Today, this topic attracts so many allentions of Moslems to discuss. However, this issue appears devides Moslem People into to polarpro and contra. Therefore, STEI Hamfara is planning to organize some intelletual events will discuss about financial problems among Moslem people.

In order to organize this event, STEI Hamfara asks CISMOR-Doshisha University Japan, and LEBI UGM, to be partners  in our program. Some Islamic economics scholars have staled their readiness to support our event. They are Prof. Umar Ibrahim Vadillo, Ir. Dwi Condro Triono, M.Ag, Prof. Hasan Kameel Meera and Prof Hasan Ko Nakata.

AIMS

1. To give description to the society, especially scholars, the problems which are caused by non-metal currency standart.
  2. To give normative and empirica argument of the using of the dinar-dirham currency.
  3. To find the real oath for dinar-dirham currency implimentation.
  4. To find solutions for problems which are caused by didn't apply dinar-dirham currency system.

REALIZATION

A. International Conference : Dinar will be Back

June 27 2009

Auditorium Magister Management UGM

Participant: Scholars and students which are aware of Islamic Economics

B. Lecturers Intensive Discussion : Challenge of Islamic Economics Educastion

June 28 2009

Audiovisual Room FE UGM

Participant: Lectures of university in Yogyakarta

C. Studium General : The Prospect and Application of Dinar-Dirham

June 29 2009

STEI Hamfara-UMY-UII-UIN

Participant: Students

BRANCH OFFICE

Jl. Gurami 31 Surosutan, Umbulharjo, Yogyakrta.

Phone: 0274-6906918

icies2_hamfara@hamfara.ac.id

Berbagi foto Flickr dengan teman di dalam Messenger.
Jelajahi Yahoo! Messenger yang serba baru sekarang!

Coba emoticon dan skin keren baru, dan area teman yang luas. Coba Y! Messenger 9 Indonesia sekarang.